Bести

12. 2. 2019 Започна постапката за основање на пензиско осигурување во Македонија
Заваровалница Триглав известува, дека достави барање за основање на друштво за управување со задолжителни и доброволни пензиски фондови до македонската агенција за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС). Намерата за ширење ...  повеќе >>
4. 2. 2019 Триглав Осигурување воведува осигурување на малигни заболувања на пазарот
Триглав Осигурување, денес, на Светскиот ден за борба против ракот, воведува нов производ на пазарот, осигурување на малигни заболувања. Ова покритие е дел од пакетот за доброволно приватно здравствено осигурување за лекување во приватни здравствени ...  повеќе >>
21. 12. 2018 Во 2019-та година планирана е повисока добивка пред оданочување, споредено со добивката планирана за 2018-та година
Деловен план на Групацијата Триглав за 2019-та година и ажурирање на стратегијата до  2022 година   Групацијата Трилгав ги претстави плановите за 2019 година и ја ажурираше стратегијата до 2022 година. Групацијата, во 2019-та година планира доб...  повеќе >>
20. 12. 2018 Триглав Осигурување АД, Скопје објавува оглас за вработување на Системски администратор за информатичка безбедност
Триглав Осигурување АД, Скопје, отвора ново работно место за Системски администратор за информатичка безбедност. За повеќе информации прочитајте овде. ...  повеќе >>
3. 12. 2018 Потврда на бонитетната оцена »A«
Агенцијата за кредитен рејтинг, А.М.Бест, во рамки на редовната годишна ревизија, повторно им ги потврди бонитетната оцена за финансиска моќ »A« (одлично)  и бонитетната оцена за кредитна способност на издавач на обврзници »a« на Заваровалница Тригла...  повеќе >>
15. 11. 2018 Групацијата Триглав на крајот од третото тромесечие ја потврдува прогнозата за планираната годишна добивка
Деветомесечни резултати на Групацијата Триглав и повторно именување на членови на Управата на друштвото   Во првите девет месеци од оваа година Групацијата Триглав реализираше 69,9 милиони евра добивка пред оданочување, што е за 8% повеќе во спор...  повеќе >>
24. 9. 2018 Групацијата Триглав го купува словенечкото друштво за управување со средства АЛТА Склади
Групацијата Триглав ја јакне својата положба помеѓу словенечките управувачи со средства   Триглав Склади, член на Групацијата Триглав, на 21.09.2018 година, потпиша договор за купопродажба со продавачот Алта Група за стекнување на 100 отстотен уд...  повеќе >>
17. 9. 2018 Групацијата Триглав станува сто процентен сопственик на „Скупина покојнинска дружба“
Купувањето му овозможува на Триглав ефикасно да го консолидира сегментот на пензиските осигрувања во Словенија     Заваровалница Триглав, матичното друштво на Групацијата Триглав, на ден 14.09.2018г. потпиша договор за откуп на преостанатиот 28...  повеќе >>
10. 9. 2018 Повторно потврдена висока бонитетна оцена »A« со стабилна среднорочна прогноза
S&P го оцени Триглав како капитално силна групација со стабилно профитабилно работење   Бонитетната агенција S&P Global Ratings (во продолжение S&P) на 7.9.2018 г. на Групацијата Триглав, а со тоа и на нејзиното матично друштво, Заваровалница Три...  повеќе >>
31. 8. 2018 ТРИГЛАВ КОМПЛЕТ +, НОВ ОСИГУРИТЕЛЕН ПАКЕТ НА ПАЗАРОТ
Триглав Осигурување воведе на пазарот нов пакет производи, Триглав комплет +. Триглав комплет + обезбедува врвна заштита за најважните аспекти од животот, нудејќи притоа можност за заштеда и до 40%, бидејќи обезбедува подобри услови, отколку кога оси...  повеќе >>
  Stran 1 od 5