Bести

8. 10. 2021 НОВА СОРАБОТКА: Комерцијална банка и Триглав Осигурување Живот со заеднички настап во сегментот животно осигурување
  Со цел да им заштедат време и средства на своите клиенти, Комерцијална банка АД Скопје и Триглав Осигурување Живот АД Скопје склучија Договор за соработка во делот на животното осигурување, по што нивните производи ќе бидат уште поатрактивни за к...  повеќе >>
19. 5. 2021 Добро работење под влијание на тешки околности
На крајот од кварталот, Триглав ја потврдува прогнозата за планираната годишна добивка     Групацијата Триглав останува фокусирана на поставените стратешки ориентации, вклучувајќи профитабилно и сигурно работење и ја зема предвид комплексноста ...  повеќе >>
14. 4. 2021 Голема отпорност во тешки услови
Ревидиран годишен извештај  на Групација Триглав и Заваровалница Триглав за 2020 година   Надзорниот одбор на Заваровалница Триглав на седницата одржана на 30.03.2021 година го потврди ревидираниот годишен извештај на Групацијата Триглав и на м...  повеќе >>
8. 3. 2021 Препорака на Агенцијата за супервизија на осигурување во врска со исплата на дивиденди
Заваровалница Триглав ги информира акционерите и пошироката јавност дека прими допис од словенската агенција за супервизија на осигурување, вo којшто се наведува дека поради неизвесната ситуација во врска со ширењето на пандемијата COVID-19 и неизве...  повеќе >>
4. 3. 2021 Групација Триглав во 2020 година : Успешно работење во исклучително тешка година
 Покажана издржливост во исклучително тешки услови   Во услови на пандемија на болеста COVID-19 и во средина со ниски каматни стапки во 2020 година, Групацијата Триглав ја покажа својата издржливост и финансиска сила. Таа оствари 90,9 милиони ев...  повеќе >>
3. 3. 2021 Триглав Осигурување Живот со ново Седиште на Друштвото
Ве известуваме дека Триглав Осигурување Живот АД Скопје го пресели своето Седиште на нова локација, Бул. 8-ми Септември бр.18, кат 2, Скопје.   За сите прашања во однос на новата локација можете да се обратите на телефонскиот број  (02) 5102-201 ...  повеќе >>
24. 11. 2020 Следната недела ќе се одржи четвртото издание на Деновите на финансиската писменост
Следната недела, од 24 до 26 ноември ќе се одржи четвртото издание на Деновите на финансиската писменост, коишто ги организираат финансиските  регулаторни институции во соработка со приватните финансиски компании. Конкретно, организатори и учесници с...  повеќе >>
13. 11. 2020 Групацијата Триглав го зголеми обемот на работа, а добивката е очекувано пониска
Триглав на македонскиот пазар работеше добро  и во согласност со стратешките насоки   Во отежнати и неизвесни услови на пандемија, Групацијата Триглав останува фокусирана на своите стратешки насоки, на профитабилното и сигурно работење. Во први...  повеќе >>
30. 10. 2020 Г-ѓа Вилма Учета Дузлевска, нов извршен член на Одборот на директори во Триглав Осигурување Живот АД, Скопје
На 08-ми октомври, 2020 година г-ѓа Вилма Учета Дузлевска доби согласност од страна на Агенцијата за супервизија на осигурување за вршење на функцијата извршен член на Одборот на директори на Триглав Осигурување Живот АД, Скопје.   Со добивањето ...  повеќе >>
19. 10. 2020 АМ Best ја потврди бонитетната оценка »A« со стабилна среднорочна прогноза
Групацијата Триглав финансиски многу силна и со стабилно работење   Агенцијата за кредитен рејтинг AM Best, при редовниот годишен преглед, на Заваровалница Триглав и на Позаваровалница Триглав РЕ повторно им ги потврди бонитетната оценка »A« (одл...  повеќе >>
  Stran 1 od 5