Bести

21. 12. 2018 Во 2019-та година планирана е повисока добивка пред оданочување, споредено со добивката планирана за 2018-та година
Деловен план на Групацијата Триглав за 2019-та година и ажурирање на стратегијата до  2022 година   Групацијата Трилгав ги претстави плановите за 2019 година и ја ажурираше стратегијата до 2022 година. Групацијата, во 2019-та година планира доб...  повеќе >>
3. 12. 2018 Потврда на бонитетната оцена »A«
Агенцијата за кредитен рејтинг, А.М.Бест, во рамки на редовната годишна ревизија, повторно им ги потврди бонитетната оцена за финансиска моќ »A« (одлично)  и бонитетната оцена за кредитна способност на издавач на обврзници »a« на Заваровалница Тригла...  повеќе >>
15. 11. 2018 Групацијата Триглав на крајот од третото тромесечие ја потврдува прогнозата за планираната годишна добивка
Деветомесечни резултати на Групацијата Триглав и повторно именување на членови на Управата на друштвото   Во првите девет месеци од оваа година Групацијата Триглав реализираше 69,9 милиони евра добивка пред оданочување, што е за 8% повеќе во спор...  повеќе >>
24. 9. 2018 Групацијата Триглав го купува словенечкото друштво за управување со средства АЛТА Склади
Групацијата Триглав ја јакне својата положба помеѓу словенечките управувачи со средства   Триглав Склади, член на Групацијата Триглав, на 21.09.2018 година, потпиша договор за купопродажба со продавачот Алта Група за стекнување на 100 отстотен уд...  повеќе >>
17. 9. 2018 Групацијата Триглав станува сто процентен сопственик на „Скупина покојнинска дружба“
Купувањето му овозможува на Триглав ефикасно да го консолидира сегментот на пензиските осигрувања во Словенија     Заваровалница Триглав, матичното друштво на Групацијата Триглав, на ден 14.09.2018г. потпиша договор за откуп на преостанатиот 28...  повеќе >>
10. 9. 2018 Повторно потврдена висока бонитетна оцена »A« со стабилна среднорочна прогноза
S&P го оцени Триглав како капитално силна групација со стабилно профитабилно работење   Бонитетната агенција S&P Global Ratings (во продолжение S&P) на 7.9.2018 г. на Групацијата Триглав, а со тоа и на нејзиното матично друштво, Заваровалница Три...  повеќе >>
17. 8. 2018 Раст на премија на сите пазари и во сите сегменти, потврдена оцена на годишната добивка
На полугодишниот резултат влијаеа масовни штетни настани и ниски приноси од финансиски вложувања   Групацијата Триглав, водечка осигурително-финансиска групација во регионот Адриа, во првата половина од 2018 година реализираше 35,6 милиони евра д...  повеќе >>
26. 6. 2018 Триглав Осигурување обезбеди City Tree за Скопје во партнерство со Еко-свест и Општина Аеродром
Триглав Осигурување, како член на Групацијата Триглав, тежнее кон инкорпорирање на општествената одговорност во сите аспекти од својата работа. Одговорноста кон социјалното опкружување претставува основа за одржлив развој, затоа Триглав континуирано ...  повеќе >>
29. 5. 2018 По одржаното 43-то Собрание на акционери на Заваровалница Триглав
За исплата на двиденда 56,8 милиони евра, односно по 2,50 евра бруто по акција   На 43-тото Собрание на акционери на Заваровалница Триглав, акционерите го поддржаа предлогот на Управата и Надзорниот одбор, дел од билансната добивка во висина од 5...  повеќе >>
22. 5. 2018 По тенискиот турнир ТРИГЛАВ ТЕНИС УМАГ 2018
Во Скопје, на 16 мај, 2018г., во спортска и опуштена атмосфера, на тениските терени во комплексот Јане Сандански беше одржан Тенискиот Турнир “Триглав Тенис УМАГ 2018”, во организација и под покровителство на Триглав Осигурување АД, Скопје.   Гру...  повеќе >>